уторак, 31. октобар 2023.


                                    САДРЖАЈАН ОКТОБАР ЈЕ ЗА НАМА.  СЛЕДИ НАМ...
                                                        ЈОШ САДРЖАЈНИЈИ НОВЕМБАР
,,Велико срце деце Србије" мото је овогодишње Дечије недеље која је обележена бројним активностима. 
Од израде маски, капа, наочара, преко израде парола хуманости и пожртвованости наших ученика, до цртања на бетону, изложбе ликовних радова у холу школе смењивао се богат садржај. 

Ученици првог разреда посетили су градску библиотеку ,,Бранко Радичевић", док су ученици трећег разреда гостовали на промоцији књиге ауторке Леле Арсић. 
Један дан био је резервисан за спортске игре и надметања у скоку с препрекама, брзом пресвлачењу мајица, скоку у џаку и екипним играма. 


Школа је постала богатија за два нова бицикла, а директор и  наставници технике и технологије обележили и исцртали полигон за вожњу. 


Полицијски службеник Иван Стошић одржао је предавање за ученике другог разреда на тему безбедности у саобраћају, ватрогасни службеник Стефан Илић на тему поступања деце у кризним ситуацијама , док је за ученике седмог разреда Наташа Станковић из полиције припремила квиз о вршњачком насиљу и начинима реаговања у ризичним ситуацијама.
Часови амбијенталне наставе за све ученике од првог до четвртог разреда изведени су у ИО Шумане, где су деца могла да пешаче, стичу здраве навике, друже се са вршњацима и учествују у заједничким играма. 

Ученици петог разреда су у пратњи наставнице Јелене Трајковић сликали у центру града испред Дома културе са вршњацима из других школа. 

                                                                                                             

На квизу из историје о цару Јустиниијану и Царичином граду, одржаном на локалитету, наши ученици Михајло Златковић, Филип Стошић и Дара Величковић учествовали су у пратњи наставнице Марије Ивановић Стошић и освојили треће место. 
У ИО Шумане одржан је ревијални маскенбал, на којем су деца показала изузетну креативност. 
Ученици из Бачевине су, израђивањем симбола љубави од хамера, показали колико је "Велико срце деце Србије", са учитељицом Александром, Миленком, Иреном и Марином .

Ученици ИО у Прекопчелици, један дан Дечије недеље су посветили предшколцима, као гостима. Дочекали су их са песмом, а потом им поделили слатка, разнобојна срца са поруком "Ти си срце Србије!"


Једна од активности ученика из Прекопчелице била је да на припремљеним листићима напишу поруку "У срцу носим..." Потом су листиће размењивали и читали поруке. Развијање љубави међу другарима и радост дељења су циљеви који су испуњени тога дана.Све време, у току Дечије недеље, ученици из Прекопчелице, заједно са својим учитељицама, радили су на уређивању учионице. Медведићи доброг срца нашли су своје место на зидовима. И не само да су оплеменили и улепшали простор, него су својим ставовима, осмесима и добротом створили пријатне услове за рад.


Ученици четвртог разреда учествовали су на конкурсу ,,Уради нешто драстично да смеће постане фантастично" са наставницом Теодором Милошевић, и рад је само један од пројеката које припремају.  

Нема коментара:

Постави коментар

                                                                Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је традиционално у нове...