четвртак, 7. октобар 2021.

Ученици посетили изложбу ,,Лебане кроз историју"

 

Ученици осмог разреда ОШ ,,Вук Караџић" у Лебану, у оквиру пројекта Обогаћени једносменски рад посетили су са својим наставником Миланом Живковићем историјску збирку Дома културе ,,Радан" и изложбу ,,Лебане кроз историју".


Ученици су имали прилике да виде вредне предмете које се чувају у историјској збирци Дома културе, посебно вредне фотографије старог Лебана, тапије, новчанице из времена Краљевине Југославије и периода инфлације, фотографије Лебана из времена бомбардовања Савезне републике Југославије.











Аутор изложбе и иницијатор стварања  историјске збирке је историчар Александар Миљковић, који је показујући експонате збирке  водио ученике кроз историју Лебана.





Обогаћени једносменски рад је пројекат, који код ученика буди додатна интересовања и даје могућност да покажу своју креативност, трећу годину заредом се реализује у ОШ ,,Вук Караџић" у Лебану на велико задовољство ученика и наставника. Ове године имамо прилику да се боље упознамо са локалном историјом, историјом свог града, јер само тако можемо сачувати вредне податке од заборава, трудећи се да будемо добри потомци да би били још бољи преци.




Нема коментара:

Постави коментар

                                                                   ВУКОВИ ДАНИ  Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је трад...