субота, 16. октобар 2021.

Од идеје до производа – подршка ученицима


И ове школске 2021/2022. године у ОШ „Вук Караџић“ реализује се пилот пројекат Обогаћени једносменски рад којим је предвиђено да ученици након завршених часова преко одређених активности уче и креативно испуњују време. Све активности су уско повезане са процесом васпитања и образовања. Један од критеријума за спровођење ових актвности јесте свакако заинтересованост ученика. Обогаћени једносменски рад има за предност то што се програми прилагођавају потребама ученика и њиховим интересовањима.


   Акривности су осмишљене тако да ученицима буду занимљиве а једна од њих је „Од идеје до производа“ из области подршке ученицима. У оквиру поменуте области ученици су у овом периоду имали прилику да раде нешто иновативно и несвакидашње са полимерном глином. Упознати су саставом материјала, алатима за обликовање полимерне глине, начинима обликовања, термичкој обради готовог прeдмета, пратили су разноразне садржаје на интернету са практичном применом материјала у вези са израдом предмета од полимерне глине и на крају све то применили. Израђивали су привеске у разним облицима као што су крофна, торта, макаронси, лубеница, бургери и сл.








 Школа је обезбедила материјал неопходан за рад са полимерном глином а у најави је и реализација радионице са експертом из ове области који ће ученицима допринети у виду проширивања знања и умења са овим материјалом. Кроз рад препознали смо како спремност ученика за иновативност, тимски дух и сарадњу, тако и применљивост информационих технологија у едукативне сврхе.  Овакве активности умногоме доприносе развоју ученика и то у оном делу који њима недостаје у малој средини, мањак културних и спортских садржаја али и креативних ваннаставних активности кроз које стичу практично применљива знања.











                                                                                                                            Лидија Варајић

Нема коментара:

Постави коментар

                                                                   ВУКОВИ ДАНИ  Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је трад...