четвртак, 21. октобар 2021.

Креативне новотарије - Обогаћени једносменски рад


 Једна од активности у оквиру пројекта „Обогаћени једносменски рад“ који се реализује у ОШ ,,Вук Караџић“ су и Креативне новотарије кроз коју ученици могу да изразе своју креативност али и покажу бројне вештине приликом израде различитих предмета. У реализацији ,,Креативних новотарија“ укључени су ученици шестог и седмог разреда


Од великог значаја је чињеница да су ученици у
право учешћем у овим активностима имали прилику да се сусретну са свим оним пословима који су им потребни за свакодневни живот. Неки од ученика су први пут у раду користили иглу и конац. У борби против Корона вируса ученици су дали свој допринос тиме што су израђивали заштитне маске, које су делили својим другарима. Управо тај допринос је представљао велико задовољство ученицима јер својим радом имају важну улогу у превентивној заштити против Корона вируса.



Велико одушевљење код ученика је изазвала израда привезака од маркаме канапа. Макраме техника је  једна од техника чија популарност последњих година полако расте. Захваљући интернету и бројним видео и фото туторијалима, са овом сјајном техником је могуће израдити бројне предмете, украсити екстеријер али и израдити разне аксесоаре и накит.

        




Ученици су имали прилике да на нов и занимљив начин
праве предмете применом макрам технике. Самим тим што су ученици користили традиционалне материјале у нових  изради предмета говори нам да таквим начином рада можемо  да упознамо ученике са различитим могућностима које нам пружају традиционални материјали за израду савремених предмета.





                                                Марија Љубисављевић

Нема коментара:

Постави коментар

                                                                   ВУКОВИ ДАНИ  Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је трад...