понедељак, 25. октобар 2021.

Николина Јанковић освојила треће место на песничком конкурсу ,,Моравске елегије"

 

Николина Јанковић, ученица ОШ ,,Вук Караџић“ у Лебану освојила треће место на песничком конкурсу ,,Моравске елегије“ који се одржава Бранку Миљковићу у част.

 Дом културе Брестовац је организовао 17. по реду песнички конкурс под називом ,,Моравске елегије", Бранку Миљковићу у част, за ученике основних школа у две категорије: од другог до петог разреда и од петог до осмог разреда. Тема писања је била слободна. Могло је послати највише пет песама, написаних у три примерака.

 


 На песничком конкурсу учествовале су ученице наше школе: Наташа Ристић, ученица 8/3, послала је читав циклус песама, и  Николина Јанковић, ученица 4/1, која је послала две песме под насловом ,,'Божићна песма и ,,Свети Сава које су и награђене. Освојила је 3. место у млађој категорији.




Добила је диплому и друге симболичне поклоне, а наградно путовање је одложено, због епидемиолошке ситуације. Одржано је сада, 24.октобра 2021.
 Садржај путовања: Посета куће чувеног књижевника Боре Станковића, упознавање знаменитости града Врања, као и манастира Преподобног Прохора Пчињског и манастира Св.Пантелејмона у селу Лепчинце, надомак Врања, као и етно села 'Јефимија'.



Читава замисао је упознавање и дружење деце из различитих крајева, промовисање вере, традиције, песме, упознавање знаменитости наше земље. Међу децом било је и бројних чланова етно-група, црквених хорова, који су носиоци бројних престижних награда.


                                                                                              Снежана Крстић Станковић

Нема коментара:

Постави коментар

                                                                   ВУКОВИ ДАНИ  Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је трад...