недеља, 25. децембар 2022.СЕЋАЊЕ НА НАЂУ


Овај текст, као и програм одржан у Нађину част, није намењен да оживимо сећање на Нађу, јер се ње одлично сећамо, не да тугујемо јер туга није била избор у Нађиним жељама.


Њена личност као светионик и водиља за генерације које долазе проговара о животу, о срећи, о бољем свету без дечијих суза, њене речи буде из сна, одлазе у бесмртност, одлазе у вечност.

Нађа. Нађа Тасић. Вредна, марљива, искрена, племенита, духовита, посвећена, дружељубива, паметна, лепа...мало је епитета који  би описали Нађу. Њене зреле речи, пуне енергије, саосећања за свет деце и људи живеће кроз све нас.

Конкурсом ,,У Нађину част“ у виду ликовног и литераног конкурса од ове године наша школа ће покушати да одговори Нађиним жељама, да лица деце буду насмејана, да туга не испуни њихова срца, да свет има светлије лице, да детињство  буде безбедно и здраво.Нађини другови и вршњаци изнели су своје емоције на папир, а кроз своје песме и писане саставе показали колико је једно празно седиште на ексурзији, једна окрњена групна фотографија, један час одељењског старешине, један дан на игралишту, један пролећни дан променио све нас, научио, опоменуо...

Од Бесмртне песме Мике Антића, преко читања Нађине теме са писменог, до говора наставника, одељењског стрешине и учитеља одата је почаст Нађи пред родитељима, родбином, вршњацима, њеним садашњим шестацима и другарима из Шилова. 

    Наша Нађа је започела своје ново путовање, на месту топлине и удобности где нема дана и година, где нема туге и суза.  Она живи у срцима нас које је додирнула јер се никада вољено не губи, а она је била вољена....

На великом ,,Новогодишњем базару" који се одржава у петак, 30. децембра у трпезарији школе, сав приход од обиља припремљених новогодишњих украса биће приложен акцији ,,У Нађину част" како би још једна Нађина жеља била испуњена: да деца буду здрава и имају довољно слаткиша. 


 

Нема коментара:

Постави коментар

                                                                Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је традиционално у нове...