уторак, 3. јануар 2023.


                       НОВОГОДИШЊИ ХУМАНИТАРНИ БАЗАР 

                                      ПРЕДСТАВА ,,ГДЕ ЈЕ ДЕДА МРАЗ?"

 

                                                  
     Завршетак првог полугођа у ОШ ,,Вук Караџић" обележен је креативним, хуманитарним и културно-забавним програмом окупивши децу и родитеље свих ученика од првог до четвртог разреда. 

    Након уређења ентеријера и екстеријера школе новогодишњим мотивима, осликавањем и проширењем зимског кутка ирвасима, санкама, јелкама, одржан је музички програм у холу школе где су се ученици представили новогодишњим песмама. Ученици првог и другог разреда могли су да уживају у представи ,,Новогодишња заврзлама" у Дому културе. 

                    

                    

                    

    Мали креативци су на часовима ОЈР-а са учитељицом Јасминком самостално режирали и написали текст, а затим га приказали пред бројном публиком. Плакат за представу урадила је наставница ликовне културе Јелена Трајковић. Драмска игра ,,Где је Деда Мраз" приказује бајковито тражење главног јунака сваке новогодишње прославе-Деда Мраза. Сви чланови драмске радионице оживели су необичном глумом и костимима ликове из познатих бајки, а интеракција са публиком и другарима обојила је цео догађај претпразничном радошћу. На сцени су се као учесници придружили песмом предшколци ПУ ,,Дечја радост". 

    Након приредбе уследио је велики химанитарни Новогодишњи базар који постаје традиција у нашој школи, овог пута са циљем да прикупљена средства придружимо акцији ,,У Нађину част" и помогнемо у остварењу њених жеља да се помогне болесној деци и онима којима је пакетић изостао. 

                                  

                                

                                

                             

    Сви ученици су дали допринос изради производа за хуманитарни базар и са својим учитељима формирали садржајне штандове са украсима, реквизитима, поклонима за продају. Поред осам одељења и Обогаћени једносменски рад и Ученички парламент су представили своје производе. Било је ту и медењака, и шивених играчака, јелки, санки, украса, честитки и бројних других креација. 























                                      




Заједнички циљ је остварен: дружење, продајна изложба, развијање хуманости, новогодишња атмосфера.


Нема коментара:

Постави коментар

                                                                   ВУКОВИ ДАНИ  Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је трад...