недеља, 3. септембар 2023.


Септембарске активности



Нови почетак за наше петаке који ће упознати нове одељењске старешине, нове наставнике и нове предмете, али и почетак за оне најмлађе који се по први пут срећу са школским обавезама, клупама и књигама...

Као и сваке године, културно-забавни програм приређен је за њихов дочек. Старији другари, ученици четвртог разреда су кроз песму, игру и стихове дочекали најмлађе којих је ове године 53 у централној школи и издвојеним одељењима. 

Након прозивке и уручења поклона у виду посебних обележја школе, као што су качкети, распоред часова и песма добродошлице, ученици су са својим учитељицама Зорицом Стојановић и Јасминком Богдановић кренули у школске клупе.

Први дан је био резервисан за упознавање, прилагођавање и дружење у свечаном тону.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележен је на часовима историје. 




Европски дан језика обележен је 26. септембра постављањем макета, парола, хамера у холу школе указујући на значај неговања вишејезичности, међукултуралности и хоризонталног учења. Успостављена је корелација предмета: српски језик, енглески, француски и руски језик, док је на часовима верске наставе приказан истраживачко-интегративни приступ, превођење назива празника и употреба туђица у нашем језику.




Tрадиционални Крос РТС-а одржан је 22. септембра у дворишту школе, а учешће у трци узело је преко 450 ученика школе. 







И ове године наставља се са хуманитарном акцијом ,,У Нађину част" и мисијом коју је Нађа имала, да наше мало некоме значи много, да се деци осмех врати на лица. 

Полицијски службеници ПУ Лебане спровели су квиз Кahoot! са ученицима петог разреда на тему вршњачког насиља увидевши да су ученици одлични познаваоци теме и да знају како да се понашају, помогну или спрече вршњачко насиље. 






Садејством верског добротворног старатељства Епархије нишке ,,Добри Самарјанин" и хуманитарне организације ,,Срби за Србе" нашој школи је уручена донација од 13 рачунара.  



У ИО Шуману, као и сваке године, обележен је 15. септембар, Дан пробоја Солунског фронта.


На празник чији назив носи лебанска црква Усековање главе Светог Јована Крститеља изведен је пригодан програм наших ученика у дворишту цркве. 




Службеници ватрогасне службе из Лебана одржали су едукативне радионице са првацима на тему реаговања у елементарним непогадама. 



Поводом дана Сектора за ванредне ситуације изведена је јавно показна вежба, гашење пожара млазом пене и млазом воде, одржан је тактичко технички приказ опреме и ватрогасно спасилачких возила, као и а АТВ возила за неприступачне терене. Спроведена је едукација деце и позвани су на учешће у конкурсу ,,Ватрогасац, мој херој". 












 

Нема коментара:

Постави коментар

                                                                   ВУКОВИ ДАНИ  Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је трад...