петак, 10. децембар 2021.

У ОШ ,,Вук Караџић" у Лебану одржана радионица са експертима за полимерну глину

 У сарадњи са експертима и представницима фирме Anet Clay-а из Београда a у оквиру пројекта Обогаћени једносменски рад, у нашој школи је одржана новогодишња радионица током које су ученици израђивали предмете од полимерне глине.Захваљујући позитивном и ведром расположењу предавача и ученика у школи је завладала прва празнична атмосфера, а резултат су новогодишњи украси који ће красити јелку постављену у холу школе. Ово је само један од продукта области Од идеје до производа где ученици седмог и осмог разреда и реализатор области Лидија Варајић показују креативност и умеће приликом прављења најразноврсних предмета. Током дуже сарадње у оквиру Обогаћеног једносменског рада и фирме Anet Hoby, родила се идеја да се у нашој школи огранизује радионица. Предавачи су били Ђорђе Николић, власник фирме Anet Hoby која је једини дистрибутер полимерне глине за подручје бивше Југославије и Сања  Брмбота, педагог и једини лиценцирани предавач за обраду полимерне глине. 
Фирма Anet Hoby је дистрибутер за Sculpey полимерну глину, која је примену нашла у филмској индустрији где се приликом захтевнијих филмских сцена користи полимерна глина Sculpey super док је главна примена у изради накита. Anet Hoby четири године послује на нашем тржишту Србије и Балкана, а ваша школа је прва у Србији која је кренула у реализацију овог пројекта и оваквих радионица, рекао је за школски блог власник фирме и један од предавача Ђорђе Николић.


,,Предивна школа, талентована, радознала, спонтана и комуникативна деца. Ово је само почетак једне лепе сарадње, увек ћемо се радо одазвати сваком позиву", закључили су у разговору о утисцима  Ђорђе и Соња. 

На крају су учесници радионице добили дипломе које ће им поред стеченог искуства бити лепа успомена на новогодишњу чаролију у школи.

Нема коментара:

Постави коментар

                                                                Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је традиционално у нове...