среда, 15. јун 2022.

Први школски цртани филм

Час руског језика,  дванаестоминутни цртани филм наше ученице осмог разреда Наташе Ристић презентован је пред ученицима старијих и млађих разреда. 


Интересовање за графички дизајн, илустровање насловних страна часописа, анимација и рад у различитим програмима нису само Наташин хоби већ и будуће занимање. Свакодневне школске догодовштине пренете су на екран и уткане у анимиране ликове којима су гласове дали Наташа Ристић, Јаков Миљковић, Михајло Миленковић, Лука Миленковић и наставница руског Драгана Ђорђевић. Техничку подршку дао је наставник информатике Александар Здравковић, помоћ у реализацији помоћник директора Дубравка Ђорђевић.









,,Час руског” је анимирана шоу комедија, чија је радња смештена у нашој основној школи. Овај цртаћ је састављен од 2D анимације и има трајање од 12 минута. Пун је разних звучних ефеката, музичких сцена и дијалога. Поред дела са видеоедитом који сам радила, уз помоћ колега са руског, као и наставнице, успешно су снимљени и кроз цртани спроведени дијалози који причу чине разумљивијом и занимљивијом. Објављивањем и пројекцијом овог мог дела остварила се моја жеља из детињства да оснујем свој цртаћ. Иако је то само аматерски рад, верујем да је ово почетак нечег доброг. Надам се да ће још много ученика млађих генерација једног дана имати разне идеје и доприносити заједници. Мене је оснивање првог школског цртаног филма охрабрило и надахнуло да у будућој средњој школи, као и сама на интернету, наставим свој рад и напредујем, изјавила је Наташа Ристић.






Нема коментара:

Постави коментар

                                                                   ВУКОВИ ДАНИ  Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је трад...