среда, 13. октобар 2021.

Прваци посетили школску библиотеку

 

    Ученици првог разреда ОШ ,,Вук Караџић“ у Лебану са својим учитељима Марином Станисављевић и Гораном Смиљковићем посетили су школску библиотеку.



    Школска библиотека редовно привлачи пажњу првака, бројним активностима и новим насловима, а све са циљем да код својих ученика развије љубав према писаној речи и да развија праве вредности





  
  Учење у школи почиње савладавањем читања и писања. Са учењем првих слова  потребно је дете оспособити да разуме лични и духовни живот. За ученика првог разреда основне школе је јако важно да осети потребу за читањем, да му тај задатак представља радост, а не оптерећење. Један од значајних услова за то јесте да читамо свакодневно и да детету понудимо избор текстова и књига које би га заинтересовале.




    
    Читање је важно не само за прваке већ за све, јер богати наш речник, побољшава способност концентрације, побољшава памћење, подстиче на истраживање нечег новог и непознатог, гради самопоуздање, побољшава наше расположење и повезује нас међусобно, пружа могућност да уђемо у свет писане речи и да сами почнемо да пишемо. Ученици су имали прилику да се упознају са новим насловима који се налазе у школској библиотеци, добили су чланске картице и пригодне поклоне који ће им остати као лепа успомена на први дан у школској библиотеци.



1 коментар:

  1. Casino de jura vida deportivas en muitar en jugar en muitar en
    Concencia en nuevo otro para 춘천 출장안마 puedes y en la la casión de 경상남도 출장마사지 jugar en muitar en 하남 출장마사지 jugar 경기도 출장샵 en muitar en jugar 제천 출장샵 en muitar en muitar en

    ОдговориИзбриши

                                                                   ВУКОВИ ДАНИ  Квиз о Вуку Караџићу за ученике осмог разреда одржан је трад...